Dupa ce s-a comparat cu Napoleon, acum premierul italian gaseste asemanari intre el si Isus Cristos

"Sint o victima calma, ma impac cu toata lumea, ma sacrific pentru ceilalti", a spus Silvio Berlusconi la o cina oferita suporterilor sai, odata cu inceperea oficiala a campaniei electorale. Berlusconi a explicat in acest fel declaratia sa: "Sint un Cristos al politicii". Opozitia socialista l-a taxat imediat pentru iesirea sa. "Dumnezeu Tatal si restul familiei lui Iisus nu cred ca vad cu ochi buni asta", a spus Giuseppe Giulietti, parlamentar al coalitiei de centru stinga "Uniunea", condusa de Romano Prodi. Pierferdinando Casini, presedintele Camerei Deputatilor si posibil succesor al lui Berlusconi ca lider al coalitiei de guvernare, a fost si mai transant: "Traiesc pe pamint. Nu vreau sa amestec prostiile cu lucruri serioase". In Italia, exista insa expresia populara "biet Cristos", in sensul de "biet om", fara a fi considerata o blasfemie.

Silvio Napoleon

"Numai Napoleon a facut mai multe decit mine. Atita doar ca eu sint mai inalt", declara vineri patronul echipei de fotbal AC Milan pe un post de televiziune. "Berlusconi precum Napoleon? Atunci aceste alegeri vor fi Waterloo-ul lui", a replicat Alfonso Pecoraro Scanio, seful Partidului Verzilor. Ultimele sondaje arata ca alianta condusa de Berlusconi e cu 5% in urma celei care-l are ca lider pe Romano Prodi. Premierul refuza sa creada aceste sondaje, cele comandate de el aratindu-l cu citeva procente inaintea lui Prodi.

Alegerile parlamentare urmeaza sa aiba loc pe 9 aprilie, iar imaginea lui Berlusconi este deja omniprezenta in Italia. Publicatia "Manchester Guardian Weekly" era de parere ca premierul a reusit performanta de a introduce un cuvint nou in vocabularul italienilor: berlusconism. Adica "un mod de viata unde oamenii traiesc in case construite de Berlusconi, urmaresc televiziuni controlate de Berlusconi, merg la supermarketuri detinute de Berlusconi, se relaxeaza pe terenuri de tenis si in restaurante construite de Berlusconi si adora o echipa de fotbal cumparata de Berlusconi".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.