Abia revenit acasa, in incercarea de a-l detrona pe actualul premier, Silvio Berlusconi, la alegerile legislative din 2006, fostul sef al Comisiei Europeanw, Romano Prodi (foto), pare sa nu mai fie la fel de dorit in fruntea stangii italiane. Lasand acum impresia unui lider care nu mai are "nici statura si nici autoritatea pe care ar trebui sa le aiba" un conducator, Prodi este sfatuit sa se retraga, in conditiile in care exista tineri cu idei, mai inclinati spre ideologia de stanga, cum ar fi primarul Romei, Walter Veltroni. De aici si motivul pentru care cotidianul "Il Manifesto" si-a pus pe ganduri cititorii: "Nu ar fi, oare, timpul sa ne indreptam atentia catre altcineva in locul lui Prodi?"

Ispita liberala ii tenteaza tot mai mult pe politicienii de centru-stanga italieni, in presa se vehiculeaza frecvent numele unor diversi candidati potentiali inlocuitori, printre care si ex-comisarul european pentru domeniul concurentei, Mario Monti, fapt ce demonstreaza incertitudinea opozitiei cu privire la capacitatile lui "Il Professore". Dar scrutinurile regionale din aprilie vor fi cel mai bun test pentru un rezultat pozitiv sau negativ la legislativele din 2006, desi proiectul lui Prodi vizand crearea unor liste unice ale federatiei Olivier pentru alegerile din primavara nu s-a bucurat de prea mult succes. Totusi, in cadrul unei aripe stangi divizate, marcata de altercatii si intr-o perpetua agitatie, este foarte greu de spus daca Prodi va reusi sa ramana stapan pe situatie pana la capat.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.