Responsabili militari americani de la baza Guantanamo /Cuba/ i-au legat pe detinutii aflati in greva foamei in scaune pentru a-i hrani fortat, prin tuburi, dupa care i-au izolat in celule reci, relateaza joi New York Times, citand oficiali din armata SUA care au dorit sa li se pastreze anonimatul.

Potrivit surselor, aceste masuri drastice au fost luate pe parcursul ultimelor saptamani, dupa ce autoritatile au conchis ca unii dintre detinuti vor neaparat sa se sinucida.

Se pare ca aceasta decizie a determinat o scadere semnificativa a numarului celor inchisi la Guantanamo care refuza hrana si care a ajuns in prezent la patru, de la 84 la sfarsitul lunii decembrie.

Avocatul Thomas BWilner de la firma Shearman & Sterling din Washington, care reprezinta sase detinuti kuweitieni de la Guantanamo, a subliniat insa ca administratia americana "a pus capat grevei recurgand la folosirea fortei si la cele mai brutale si inumane tratamente". Pentagonul a refuzat sa comenteze aceste informatii.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.