Presedintele american s-a referit la planul unui atac catastrofal in orasul Los Angeles, plan care ar fi fost dejucat prin colaborare internationala la inceputul anului 2002.

Potrivit precizarilor facute de presedintele Bush, organizatia al-Qaeda recrutase militanti islamici din Asia de sud-est, care urmau sa deturneze un avion si sa loveasca cea mai inalta cladire de pe coasta de vest a Statelor Unite - Library Tower - din Los Angeles.

Conform planului, atentatorii urmau sa preia controlul asupra avionului, aruncand in aer usa de la cabina pilotilor cu explozive ascunse in pantofi. Presedintele Bush mai spune ca planul a fost dejucat in urma unor arestari efectuate intr-o tara din Asia de sud-est al carei nume nu l-a precizat.

Corespondentii de presa transmit ca in ultima vreme presedintele american incearca sa obtina mai mult sprijin intern pentru strategia sa anti-terorista, pe fondul unei ingrijorari crescande privind impactul acesteia asupra libertatilor cetatenesti in Statele Unite.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.