Cel mai cunoscut cleric musulman britanic judecat pentru terorism dupa atacurile de la 11 septembrie, Abu Hamza, a fost gasit vinovat de un tribunal londonez. Abu Hamza, egiptean de origine, a fost declarat vinovat la 11 capete de acuzare, inclusiv de incitare la omor.

Clericul musulman Abu Hamza conducea moscheea Finsbury Park din nordul Londrei, un focar de radicalism unde se stie ca veneau si alti indivizi care ulterior au pus la cale atentate.

Clericul Abu Hamza a fost condamnat la inchisoare pe viata pentru mai multe capete de acuzare, inclusiv instigare la omor si amenintari.

El a fost gasit vinovat si pentru ca detinea casete cu mesaje care instigau la ura rasiala si un manual de tehnici teroriste. Abu Hamza a negat toate acuzatiile.

Si Statele Unite ale Americii vor sa il judece pe clericul britanic sub acuzatia ca a incercat sa deschida o baza de antrenament pentru teroristi in statul american Oregon.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.