Western Union renunta la serviciile de telegrafie, furnizate timp de 155 de ani, ca urmare a aparitiei unor mijloace mai rapide de comunicatii, transmite Reuters. Posta electronica, mesageria instant, telefoanele mobile si apelurile telefonice la distanta cu tarife scazute ofera optiuni mai rapide de comunicare. Compania a anuntat, saptamana trecuta, ca renunta la afacerile care s-au confundat practic cu numele sau, timp de 155 de ani.

"Western Union desfiinteaza serviciile de telegrafie si de mesagerie comerciala", se arata intr-un comunicat postat pe pagina de Internet a companiei. Decizia nu inseamna insa incheierea activitatilor Western Union. Compania-mama, First Data, a informat ca Western Union va fi transformata intr-o firma independenta, listata public. Astfel Western Union va deveni, in mod oficial, o companie de servicii financiare, care isi va obtine toate veniturile din transfer de bani, la nivel national si global.

De la 200 de milioane de telegrame, la numai 20.000 intr-un an

Varful activitatilor Western Union din domeniul telegrafiei a fost consemnat in 1929, cand compania asigura transmiterea a 200 de milioane de telegrame la nivel mondial, aproape 550.000 pe zi.
In 2005, numarul telegramelor transmise prin intermediul companiei a fost de 20.000, circa 55 pe zi.

"A fost o decizie dificila. Telegrafia facea parte din mostenirea noastra. Dar Internetul a desfiintat practic aceasta afacere", a spus purtatorul de cuvant al Western Union, Colin Wheeler.

El a spus ca nu se stie cine a trimis ultima telegrama, dar a adaugat ca mesajele transmise nu s-au modificat prea mult de-a lungul anilor: mesaje de felicitare sau de condoleante.

Strict vorbind, mesajul telegrafic a fost desfiintat cu mult timp in urma. Astfel, la jumatatea anilor '60, Western Union a inceput sa utilizeze undele radio pentru transmiterea mesajelor, inlocuind vechiul sistem prin fire electrice legate la poli. Compania a fost prima in multe privinte, construind prima linie telegrafica transatlantica, in 1861, iar actiunile sale numarandu-se printre primele 11 titluri incluse in indicele bursier Dow Jones.

Western Union a contribuit, de asemenea, la stabilirea tendintelor din industria comunicatiilor, adoptand telexurile si telefoanele-fax.
In ultimele decenii, ca urmare a scaderii volumului afacerilor din telegrafie, compania s-a implicat in transferul de bani, o industrie aflata in dezvoltare ca urmare a fenomenului de globalizare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.