Violentele izbucnite in suburbiile Frantei, in luna noiembrie 2005, au provocat colectivitatilor afectate pagube in valoare de 55-60 de milioane de euro. Totalul sumei a fost calculat de prefecturi, fiind comunicat cu ocazia unei mese rotunde la care au participat reprezentanti ai autoritatilor locale, mai multe companii de asigurari si ministrul delegat al Colectivitatilor Teritoriale, Brice Hortefeux. Violentele au durat circa trei saptamani, afectand regiunile sarace, situate la periferia marilor orase.

Circa 10.000 de vehicule, institutii publice si private, scoli, sali de sport si sectii de politie au fost incendiate. Violentele, fara precedent in ultimii 40 de ani, au fost o dovada clara a diferentelor economice, culturale si sociale din Franta, demonstrand, in acelasi timp, esecul politicilor sociale succesive, care au permis crearea unor orase-ghetou.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.