„Sintem iar ca in epoca sovietica!“, spunea un manifestant luat cu duba, dupa ce a demonstrat in fata sediului FSB (fostul KGB). Politia rusa a arestat miercuri 15 reprezentanti ai unor organizatii ale drepturilor omului care protestau in fata sediului serviciilor secrete ruse.
Presa rusa sustine ca participantii la protestele din fata FSB n-aveau autorizatie, acesta fiind motivul arestarii lor. Nu se spune nimic insa despre imposibilitatea de a primi autorizatie pentru asemenea proteste la Moscova. "Luati miinile de pe ONG-uri" - au scandat in mod pasnic cei peste 60 de participanti care cereau sa nu fie legat scandalul de spionaj de finantarea ONG-urilor. Recentul scandal cu spioni britanici a fost asociat de presedintele Rusiei cu finantarea ONG-urilor. Cea mai mare spaima a lui Putin reprezinta "posibilitatea unei societati deschise rusesti, una ce nu e dispusa sa recunoasca conducerea lui autoritara", comenteaza Whitney Kassel de la Freedom House International.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.