Fondatorul firmei Microsoft, Bill Gates, cel mai bogat om din lume, a declarat ca din cauza marimii uriase a averii sale serviciile fiscului din Statele Unite sunt obligate sa stocheze datele referitoare la el pe un calculator special, de fapt un sistem de calcul alcatuit din mai multe computere.

Averea lui Bill Gates este estimata la 47 de miliarde de dolari (38,9 miliarde de euro), potrivit revistei americane "Forbes", specializata in clasarea si evaluarea celor mai mari avutii din lume.

"Declaratia mea de impozit din Statele Unite trebuie sa fie stocata intr-un computer special, deoarece calculatoarele obisnuite nu reusesc sa faca fata cifrelor", a precizat magnatul in cursul unei conferinte de presa a companiei Microsoft, ce a avut loc la Lisabona. "Asa se face ca permanent primesc instiintari prin care sunt anuntat ca nu am platit una ori alta, cand de fapt acest lucru se intampla doar pentru ca nu se consulta computerul care trebuie", a adaugat el. "Dupa aceea, primesc un alt mesaj, in care mi se cer scuze pentru eroarea comisa", a adaugat fondatorul Microsoft.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.