Presedintia austriaca a Uniunii Europene "spera si se asteapta" ca Bulgaria sa indeplineasca, pana la raportul de tara din luna mai, toate criteriile impuse pentru a putea adera in 2007, transmite Reuters.

Declaratia ii apartine secretarului de stat austriac pentru Afaceri Externe, Hans Winkler, la capatul unor intalniri cu mai multi oficiali bulgari. UE a cerut Bulgariei sa continue reformarea Justitiei si sa combata infractionalitatea. "Lacunele sunt bine cunoscute si Bulgaria trebuie sa-si foloseasca toata energia pentru a le solutiona", a declarat la randul sau comisarul european pentru Extindere Olli Rehn in cadrul conferintei de presa sustinute alaturi de Winkler si ministrul bulgar de Externe Ivailo Kalfin.

Bulgaria a numit, luna aceasta, un nou procuror general in locul lui Nikola Filcev, despre care diplomatii afirma ca a blocat reforma in Justitie. Oficialii europeni spera ca, dupa aceasta schimbare, sa aiba loc urmariri in Justitie in cazuri de coruptie la nivel inalt.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.