Statele Unite i Rusia au czut de acord s colaboreze pentru a exercita un control strict asupra comerului ilegal cu lansatoare portabile de rachete sol-aer, ce ar putea fi folosite pentru doborirea avioanelor de pasageri, a anunat, mari, ministrul rus al Aprrii Serghei Ivanov, aflat intr-o vizit de cinci zile la Washington. El a afirmat c, in scurt timp, cele dou ri vor semna un tratat privind schimbul de informaii asupra traficului internaional de lansatoare portabile de rachete. Ministrul rus consider c achiziionarea acestui tip de armament a devenit o prioritate pentru teroriti.

Intr-o conferin de pres comun, susinut alturi de secretarul american al Aprrii Donald Rumsfeld, Ivanov a mai precizat c Rusia a fost invitat de Statele Unite la aplicaiile in domeniul securitii nucleare, care se vor desfura in aprilie 2005 in statul american Wyoming. "Este vorba despre incredere i transparen", a declarat Ivanov, referindu-se la participarea rii sale la aceste aplicaii. De cealalt parte, Rumsfeld s-a mrginit s vorbeasc despre "viziunea comun" imprtit de Moscova i Washington in lupta impotriva terorismului.

In schimb, eful Pentagonului a folosit acest prilej pentru a comenta, pe larg, c nici un membru al comandourilor americane nu a fost trimis in Siria pentru a-i urmri pe insurgenii irakieni, aa cum informase Newsweek.