Circa 500 de persoane au fost prinse simbata sub darimaturile unui acoperis care s-a prabusit din cauza zapezii in Polonia. Ieri-seara erau cel putin 65 de morti

"Am auzit un tipat incredibil si apoi am incercat sa ies, ca toti ceilalti. A cazut ceva pe mine, pe genunchii mei, dar am putut sa ies. Nu stiu unde sint prietenii mei", povestea ieri o femeie care a reusit sa scape din complexul unde avea loc o expozitie de porumbei. Cel putin 65 de oameni au murit si alti 140 sint raniti, dar numarul victimelor ar putea fi mult mai mare din cauza temperaturilor extrem de scazute. Si un belgian de origine romana a fost dat disparut in urma catastrofei.

Au fost si norocosi. Franciszek Kowal a reusit sa sara pe o terasa in momentul prabusirii. "Oamenii incercau sa sparga geamurile ca sa iasa. Loveau geamurile cu scaune, dar ferestrele erau incasabile. Una dintre ele s-a spart in cele din urma", spunea el. Zeci de porumbei eliberati din custile distruse de acoperis zburau speriati, cautind si ei o iesire.

Seria acoperisurilor care s-au prabusit din cauza zapezii a inceput in decembrie, intr-un orasel din Germania, unde 15 oameni, dintre care 12 copii, au murit pe un patinoar. In Rusia, 14 oameni si-au pierdut viata in aceeasi luna, dupa ce acoperisul unei piscine s-a prabusit peste ei. Au urmat Austria si Cehia, unde o primarie si un supermarket au cedat din cauza zapezii, neinregistrindu-se victime.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.