Liderul liberal-democratilor britanici s-a retras de la sefie din cauza alcoolismului, iar contracandidatii sai, din cauza escapadelor homosexuale. In tabara laburista, senatorul Galloway a primit 340.000 de lire sterline de la Saddam, prin programul "Petrol contra hrana".

In lupta pentru sefia partidului liberal-democrat, candidatii se impiedica de propriile moravuri. Dupa retragerea presedintelui Charles Kennedy, care si-a dat demisia dupa ce a recunoscut public ca are probleme cu alcoolul, posibilii sai succesori ies din cursa din cauza aventurilor homosexuale. Mark Oaten a iesit din joc saptamina trecuta, recunoscind ca a avut o aventura cu un barbat de 23 de ani care se prostitua.

El si-a cerut iertare in mod public familiei si partidului, renuntind sa mai candideze. Urmatorul favorit, Simon Hughes, cotat cu 51% sanse de a ajunge la cirma partidului, a admis joi ca ar fi avut experiente homosexuale si ca se gindeste sa se retraga din cursa. Hughes este intr-o situatie delicata, mai ales pentru ca, anterior, el a negat in mai multe rinduri latura sa homosexuala. Burlac, Hughes crede ca "ar fi nemaipomenit" sa se casatoreasca. Cu un barbat? "Nu, nu cred. Nu m-am gindit la asta", a raspuns ieri Hughes pentru ,,The Times’’.

Liberal-democratul e convins ca mai sint oameni politici care stiu prin ce trece si il inteleg pe deplin. Si spera ca va veni odata vremea cind inhibitii de acest fel nu-si vor mai avea locul in politica. "Trebuie sa fie multi cei care sint macinati de intrebarea daca pot sa candideze pentru functii publice, existind lucruri ce pot fi spuse despre ei si care, odata descoperite, le vor produce neplaceri. Multe astfel de lucruri nu sint ilegale si nici nepotrivite. Sper ca oamenii se vor simti in viitor mai putin inhibati", declara joi Hughes.

Corupt la ,,Big Brother’’

George Galloway a fost invinuit anul trecut ca ar fi furat circa 340.000 de lire sterline prin intermediul programului "Petrol contra hrana" din Irak. Daca va fi gasit vinovat, il asteapta 15 ani de inchisoare. Pentru a-si imbunatati imaginea publica, Galloway a participat la reality-show-ul ,,Big Brother", de unde a fost eliminat saptamina asta, fiind printre primii candidati care au iesit in urma votului telespectatorilor. "Nu ma asteptam sa primesc atita atentie, dar stiam ca adversarii mei politici ma vor ataca pentru asta", a spus Galloway, considerind ca a fost o idee buna atit pentru el, cit si pentru partid.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.