Fostul secretar de stat american Colin Powell a declarat ca retragerea trupelor SUA din Irak va incepe in acest an, scrie publicatia britanica "The Observer". Referitor la rezultatele alegerilor din Irak, Powell a spus ca, "in timp ce caracteristicile noului guvern" vor fi clare in saptamanile urmatoare, rolul SUA va fi de "a asigura ca procesul de tranzitie se va desfasura cu succes". Dupa inlocuirea sa din functia de secretar de stat, in 2004, Powell a afirmat in mai multe randuri ca "America nu trebuie sa reduca trupele si sa fuga" din Irak.

Powell, care a fost in anii ’90 sef al Statului Major american, a declarat ca detaliile privind retragerea trupelor SUA din Irak vor fi decise de generalii pe care el i-a instruit inca de pe vremea cand erau doar locotenenti. "Sper sa vedem o re-ducere a efectivelor, pe masura ce fortele irakiene devin mai competente si sistemul politic irakian incepe sa detina controlul", a precizat Powell.

In Irak sunt stationati aproximativ 160.000 de militari americani. De la inceputul razboiului, in martie 2003, in Irak si-au pierdut viata peste 2.000 de militari SUA.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.