Statul Major francez se declara preocupat de problema iraniana, a doua zi dupa ce Chirac a amenintat statele teroriste cu un raspuns nuclear

"Iranul reprezinta o preocupare majora pentru noi acum, deoarece afiseaza intentii extrem de belicoase", a declarat ieri seful Statului Major al armatei franceze, generalul Henri Bentegeat. Generalul a facut aceasta declaratie a doua zi dupa discursul presedintelui Jacques Chirac privind strategia nucleara a Frantei.

Chirac anunta ca Franta va folosi armele nucleare contra statelor care ar organiza atentate teroriste impotriva tarii sale. Bentegeat a declarat la postul de radio RTL ca "ceea ce a sporit in ultimul timp este o potentiala utilizare de catre un stat a armelor de distrugere in masa, a rachetelor cu raza lunga de actiune". "Putin cite putin, se vede cum tarile incep sa se echipeze, exemplele cele mai frapante fiind Iranul si Coreea de Nord", a explicat generalul.

Discursul lui Chirac a declansat proteste in clasa politica din Germania. Desi guvernul german nu a comentat, diversi politicieni s-au exprimat impotriva noii strategii. Andreas Schockenhoff, vicepresedintele grupului CDU/CSU (aflat la guvernare) din Bundestag, si-a exprimat ingrijorarea: "Ma tem ca aceste propuneri nu ajuta comunitatea internationala sa atinga cea mai mare solidaritate posibila", a spus el.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.