Medicii de la Spitalul Hadassah din Ierusalim au anuntat ca traheotomia facuta lui Ariel Sharon a reusit.

Premierul Sharon are nevoie de o traheotomie pentru a putea fi deconectat de la aparatul care-l ajuta sa respire. In timpul interventiei chirurgicale, medicii au facut o mica incizie in gatul premierului israelian pentru a putea introduce un tub in trahee.

Doctorii incearca sa-l trezeasca pe Ariel Sharon din starea de coma indusa medical in care se gaseste de 10 zile, de cand a suferit primul accident vascular.
In urma testelor medicale s-a constatat ca ambii lobi ai creierului pacientului sunt activi.

Medicii spun ca starea sanatatii sale este stabila, dar critica. Inaintea interventiei chirurgicale, domnului Sharon i s-a facut o noua tomografie a creierului care a aratat ca starea sa este stationara.

Un comunicat al Spitalului Hadassah releva ca a fost oprita administrarea tuturor sedativelor care l-au tinut pana acum pe Ariel Sharon in coma indusa medical.
Pacientul continua insa sa fie in stare de letargie profunda.

Traheotomie

Traheotomia a fost necesara intrucat tubul de plastic care era introdus in traheea premierului - facand legatura cu aparatul care l-a ajutat sa respire - ii putea crea probleme daca mai este pastrat multa vreme.

Corespondentii transmit ca este vorba de o interventie de rutina, care este facuta in cazul multor pacienti care au suferit accidente vasculare, pentru a reduce riscul de infectie datorat intubarii.

Medicii vor sa-l trezeasca pe domnul Sharon din coma indusa medical pentru a putea constata ce efecte a avut accidentul vascular. Pacientul nu da insa semne ca s-ar trezi. Medicii spun ca aceasta stare de somn letargic se datoreaza accidentului vascular, nu sedativelor.

Medicii de la Spitalul Hadassah din Ierusalim au negat insa relatarile ca ar fi ingrijorati de faptul ca primul ministru al Israelului nu s-a trezit inca.
Un purtator de cuvant a declarat ca pacientii isi revin treptat - in ritmuri diferite - dupa incetarea administrarii sedativelor.

Accident vascularo-cerebral

Ariel Sharon - in varsta de 77 de ani - a suferit un accident vascular grav pe 4 ianuarie 2006.
De atunci a suferit trei interventii chirugicale si s-a aflat in coma indusa medical.

Pe masura ce se prelungeste suferinta domnului Sharon, israelienii se resemneaza cu ideea unui viitor politic in absenta acestuia.

Primul ministru in exercitiu, Ehud Olmert, urmeaza sa exercite prerogativele de sef al Guvernului pana la alegerile din 28 martie. Conform Constitutiei el poate ocupa aceasta functie timp de 100 de zile.

In cursul zilei de duminica a avut loc o sedinta a cabinetului in timpul careia s-a aprobat ca palestinienii din Ierusalimul de Est sa poata participa la alegerile palestiniene din 25 ianuarie.

Guvernul Sharon amenintase initial ca va interzice votul in Ierusalimul de Est in semn de protest fata de participarea la alegeri a gruparii militante Hamas.
Gruparea Hamas neaga dreptul Israelului de a exista. Israelul o considera organizatie terorista vinovata de moartea multor israelieni.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.