Mehmet Ali Agca, atentatorul la viata Papei Ioan Paul al II-lea, care a fost eliberat joia trecuta, nu s-a prezentat a doua zi la politie, asa cum era obligat, scrie cotidianul turc "Hurriyet". El ar fi urmat sa ramana in custodia politiei pana cand autoritatile militare stabileau daca trebuie sa efectueze stagiul militar. Cum armata este obligatorie in Turcia, Agca, care a stat 25 de ani la inchisoare, risca acum sa fie arestat din nou. Agca ar trebui, de asemenea, sa se prezinte la un spital militar, a anuntat guvernatorul Istanbulului, Muammer Guler.

Situatia lui Agca este oricum incerta, ministrul turc al Justitiei, Cemil Cicek, anuntand un posibil recurs in cazul sau. Astfel, Agca ar putea sa se intoarca dupa gratii, timp de 11 luni, pentru uciderea jurnalistului Abdi Ipekci. Agca, care l-a ranit grav pe Papa Ioan Paul al II-lea, in 1981, este foarte popular in regiunea natala Malatya. Suporterii echipei Malatyaspor au scandat, sambata, in timpul unui meci amical, numele lui Mehmet Ali Agca. "Te-ai nascut in Malatya, l-ai ranit pe Papa, bravo Mehmet Ali Agca", a scandat un grup de suporteri, potrivit postului CNN-Turk si jurnalului Sabah.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.