Gripa aviara a ajuns la Ankara

Dupa ce au fost inregistrate trei decese avand drept cauza transmiterea virusului H5N1 al gripei aviare la om, situatia din Turcia se agraveaza pe zi ce trece. In plus, alte 38 de persoane ce prezinta simptome ale acesteia sunt tinute sub supravegherea medicilor, intrucat, in urma testelor, la cinci dintre ele s-a confirmat prezenta virusului. Referitor la situatia din Romania, autoritatile de la Bucuresti sustin ca nu exista pana in prezent nici un caz de gripa sezoniera sau aviara la om. Cu toate acestea, ieri dupa-amiaza s-au luat masuri suplimentare in cele 23 de focare confirmate pe teritoriul tarii noastre.

Virusul gripei aviare a fost depistat ieri in doua sate din nordul Turciei, in apropierea tarmului Marii Negre, starnind astfel ingrijorari legate de apropierea unui nou val al epizootiei de Europa. In acelasi timp autoritatile au confirmat ca doi minori si un adult internati la Ankara sufera de aceeasi boala, prezenta virusului fiind confirmata si la alte doua persoane spitalizate. In Turcia, al saselea stat unde virusul H5N1 s-a transmis de la pasari la om, gripa aviara a provocat deja moartea a trei copii. In total, 38 de persoane care prezinta simptomele gripei aviare beneficiaza de asistenta medicala.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.