Cel putin 80 de persoane au fost ucise ieri, in Irak, dupa mai multe atentate care s-au inscris in seria zilelor "negre" de care au parte irakienii de la razboiul initiat de SUA.

Cel mai sangeros incident a avut loc la Muqdadiya, 100 de km nord de Bagdad, unde 32 de persoane au fost ucise de un terorist sinucigas, care si-a detonat incarcatura exploziva intr-un cimitir, in mijlocul unei procesiuni funerare siite. Tot ieri, sapte irakieni si-au pierdut viata in Bagdad, dupa ce o masina capcana a explodat intr-o piata din cartierul Doura, in timp ce, tot in capitala, o alta bomba a ucis patru persoane. In incidente separate, la Bagdad, Mosul si Kirkuk au murit cel putin sapte oameni.

In timp ce irakienii au parte de un inceput de an sangeros, presedintele George W. Bush s-a intalnit cu principalii sai consilieri in materie de aparare, cu care a stabilit cateva puncte ale viitoarei strategii americane in privinta Irakului. Printre altele, la conferinta de presa organizata dupa intalnire, seful Administratiei americane a laudat fortele irakiene de securitate, care "au facut o treaba foarte buna la alegeri".

El a dezvaluit ca pentru prima data se discuta despre "modificarea" prezentei trupelor americane, fara sa recunoasca existenta unui calendar al retragerii. In plus, Bush a precizat ca armata americana va pune accent pe instruirea politiei irakiene in domeniul drepturilor omului, pentru a pune capat actelor de tortura si altor abuzuri denuntate de la inceputul razboiului.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.