Tinerele imigrante pot obtine mai usor viza de sedere in Marea Britanie acordand favoruri sexuale unor oficiali corupti, dezvaluie cotidianul britanic "The Sun", in editia electronica de ieri. Acesta este cazul centrului Lunar House, de la Croydon, care se ocupa de peste 300.000 de imigranti anual. Dezvaluirile sunt facute de un fost functionar al acestei institutii, Anthony Pamnani, in varsta de 23 de ani, care a lucrat, timp de patru ani, ca administrator la Lunar House.

Acesta spune ca si-a dat demisia dupa ce a primit ordin sa privilegieze dosarele imigrantilor din Europa de Est in defavoarea celor din India. Ministerul de Interne de la Londra a anuntat ieri ca va incepe o investigatie in acest caz. Pamnani sustine ca si-a vazut de nenumarate ori colegii dandu-si numerele de telefon unor imigrante frumoase. "O fata a venit si ne-a spus ca un ofiter a vizitat-o in apartamentul ei si au facut sex. A primit viza de sedere pe termen nelimitat", a afirmat acesta.

Functionarul a dezvaluit ca fete atractive, care incercau sa obtina azil, intrebau de unii oficiali, precizandu-le numele mic. "Stiau ce masini conduc si care erau numerele de inmatriculare ale acestora", a declarat Pamnani. Fetele frumoase reuseau sa fie audiate in cateva minute, in timp ce alti imigranti stateau la coada ore intregi. Braziliencele aveau cel mai mare succes, precizeaza Pamnani.

In schimb, imigrantele "urate" riscau respingerea dosarelor, iar fotografiile lor erau fotocopiate si afisate pe perete, spre amuzamentul personalului. Agentii care se ocupau de securitate erau atat de toleranti, incat teroristii puteau cu usurinta sa se strecoare in tara.

Pamnani sustine, de asemenea, ca adeseori functionarii nu verificau daca persoanele care se prezentau cu dosare aveau condamnari anterioare sau daca erau cautate in alta tara, iar pasapoartele erau lasate in locuri de unde puteau fi furate cu usurinta. "Ar fi valorat sute (de lire) pe piata neagra", a afirmat el.

Nu este pentru prima data cand centrul Lunar House este in centrul unui scandal. In 2003, un ziarist al cotidianului "The Sun", Oliver Harvey, s-a prezentat la Lunar House pentru a cere azil, pretinzand ca este un imigrant ilegal din Republica Moldova, care si-a pierdut pasaportul. El a reusit sa obtina actele necesare sederii in Marea Britanie, in pofida faptului ca datele despre adresa si numarul de telefon pe care le-a furnizat erau false. "Acestea sunt acuzatii serioase. Cu siguranta nu voi tolera acest tip de comportament", a declarat, luni seara, secretarul de stat din Ministerul britanic de Externe, Tony McNulty.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.