Celebrul muzician britanic Bob Geldof, organizator al megaconcertului Live 8, a anuntat ca va fi consilierul Partidului Conservator in probleme de saracie globala.

David Cameron, liderul conservatorilor britanici, a reusit un "boom" de imagine in incercarea de a face partidul mai atractiv pentru electoratul tinar: l-a cooptat drept consilier pe Bob Geldof. Fostul solist al formatiei Boomtown Rats a fost organizatorul campaniei Make Poverty History, ce a culminat cu cel mai mare concert din istorie - Live 8 -, desfasurat simultan in zece orase ale lumii.

Cameron a declarat ca Geldof va ajuta partidul "sa mearga in directia pe care atit el, cit si noi vrem sa mergem". La inceputul saptaminii, Cameron a lansat grupul de Globalizare si Saracie Globala. In viziunea tinarului lider, conservatorii trebuie sa-si aduca o "contributie vitala" la dezbaterea privind globalizarea si saracia. El a amintit ca "in vara asta milioane de britanici au participat la campania Make Poverty History. O noua generatie de cetateni doreste prosperitate pentru ei si progres pentru saraci, indiferent daca acestia traiesc de cealalta parte a strazii sau a lumii".

Bob Geldof a respins speculatiile ca ar fi partizan vreunei cauze politice. El a amintit ca a fost consilier si premierului Tony Blair, fara a intra in Partidul Laburist. "Am facut asta de 20 de ani. Am expertiza. Daca pot ajuta in a forma politicile unui alt partid intr-o strategie anti-saracie, o voi face", a spus Geldof.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.