Armata israeliana a lansat ieri-noapte un raid aerian asupra mai multor baze palestiniene de pe teritoriul libian. Interventia survine in urma unui atac al rebelilor palestinieni, care au lansat rachete de tip Katiusa asupra orasului Kyriat Shmona din nordul Israelului, ranind trei persoane. "Nu permitem ca tirurile de rachete impotriva teritoriului nostru sa devina o obisnuinta", a declarat generalul israelian Udi Adam.

El a acuzat direct Libanul pentru faptul ca permite baze militare pe teritoriul sau. Responsabilul miscarii palestiniene Fatah in Liban, Sultan Abu Aynaed, a dezmintit orice implicare a palestinienilor din Liban in aceste tiruri. La rindul sau, Hezbolahul siit a remis un comunicat in care afirma ca "nu stie nimic despre incident".

Aviatia israeliana survola ieri la amiaza teritoriul palestinian, au declarat surse ale armatei libaneze. Artileria antiaeriana libaneza a deschis focul asupra aeronavelor israeliene care zburau la mica inaltime, nefiind doborit nici un avion. Israelul a anuntat ieri ca orice persoana care se afla in sectorul decretat "zona de securitate" din nordul Fisiei Gaza "isi pune viata in primejdie".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.