Articolul extrem de dur la adresa nivelului coruptiei din Bulgaria, publicat zilele trecute in cotidianul german Bild, si in care se ridica intrebarea daca nu cumva, situatia criminalitatii din Bulgaria nu este exagerat de ridicata pentru ca aceasta sa poata adera la Uniunea Europeana, nu a ramas fara raspuns din partea Sofiei. Contrar asteptarilor, Bulgaria nu respinge insa aceste critici, ci recunoaste nevoia de actiune. "Comisia Europeana (CE) nu lucreaza cu element-surpriza si nu lucreaza in secret. Relatiile ei cu tarile europene sunt cu totul deschise. Ceea ce citim in ziarul 'Bild>> este un amestec intre lucruri bine cunoscute, despre care noi insine citim in raportul de monitoring, special pentru crima organizata, si alte lucruri, despre care autorul a hotarat ca este important sa le expuna in acest articol", a declarat ministrul bulgar pentru Probleme Europene, Meglena Kuneva, pentru postul de televiziune bTV.

Dupa Kuneva, cu privire la crima organizata, ceea ce este scris este o critica care se repeta si ea este foarte serioasa. Guvernul bulgar trebuie sa reactioneze la articol. "Daca exista un sistem judiciar eficient, nimeni n-ar fi comentat ca Bulgaria trebuie sa-si schimbe modelul sistemului sau", a mai comentat Kuneva. "Exista multe legi bune, care par bine scrise, dar problema este cum le vom aplica. Ideea este ca, de fapt, Europa vrea de la noi un sistem judiciar eficient", a subliniat ea. "Ne vor in Europa. Bulgaria este centrata in Uniunea Europeana de la 1 ianuarie 2007 si suntem prevazuti in bugetul UE din anul 2007 pana in anul 2013. Ei si-au indeplinit partea lor din tratat, ramane ca noi s-o indeplinim pe a noastra", a mai subliniat Meglena Kuneva.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.