Cel mai cautat terorist din lume, Ossama ben Laden , are motive sa fie suparat: una din nepoatele sale, Wafah Dufour, a aparut in mai multe fotografii provocatoare publicate in diferite reviste. Pentru orice extremist islamist, o femeie care se expune astfel incalca grav invataturile Coranului.

Wafah Dufour , numita de unii "bomba sexy", porecla ce poate avea rezonante nefericite, este fiica lui Yaslam ben Laden, frate vitreg al liderului terorist. Ea apare intr-un numar recent al revistei americane "GQ", acoperita doar cu pene de strut sau in cada de baie inspumata. Pe langa succesul pe care il are ca fotomodel, ea aspira si la o cariera de cantareata.

Nascuta in Statele Unite, Wafah incearca sa se delimiteze de unchiul sau. "Toata lumea ma asociaza cu acel om, cu care eu nu vreau sa am vreo legatura", spune ea. In varsta de 26 de ani, dupa 11 septembrie 2001, Wafah si-a schimbat numele de familie in cel purtat de mama sa inainte de casatorie. Dupa nastere, a crescut in Arabia Saudita pana la varsta de zece ani, apoi s-a mutat la Geneva, inainte de a reveni in Statele Unite. Ea sustine ca nu se intalneste niciodata cu membri ai clanului ben Laden. "Osama are in total aproximativ 400 de rude, dar majoritatea se afla in Arabia Saudita", a explicat ea. Tatal ei si Osama se numara printre cei peste 50 de fii si fiice ai lui Mohammed ben Laden, imigrant yemenit in Arabia Saudita si magnat al constructiilor.

In momentul comiterii atentatelor de la 11 septembrie 2001, Wafah Dufour se afla in Geneva. "Am avut o cadere nervoasa si am plans in continuu. M-am nascut in Statele Unite si sunt americanca. Vreau ca lumea sa stie ca sunt ca toti new york-ezii", a spus ea.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.