La Bagdad, audierile din cadrul procesului lui Saddam Hussein au fost marcate de acuzatiile formulate de fostul lider irakian, Saddam Hussein, la adresa Statelor Unite. Pe de alta parte, martorii care au depus marturie l-au acuzat pe Saddam Hussein de crime impotriva umanitatii.

Saddam Hussein a intrerupt audierile de cateva ori pentru a acuza Statele Unite ca mint atunci cand afirma ca nu a fost batut in timpul detentiei, asa cum ar fi mintit si inainte de invadarea Irakului spunand ca acesta ar detine arme chimice.

"A fost prima minciuna, demonstrata de faptul ca apoi au recunoscut ca NU au gasit astfel de arme. Si acum fac acelasi lucru cand pretind ca ceea ce spun eu nu ar fi adevarat", a afirmat fostul lider irakian. Saddam Hussein formulase miercuri acuzatii cu privire la faptul ca ar fi fost batut.

In urma dezmintirilor formulate de Washington, el a adaugat astazi ca trei medici americani ar fi vazut ranile.

Procesul lui Saddam Hussein se afla inca la stadiul de audiere a martorilor. Acestia au descris felul in care, in 1982, in satul siit Dujail, 148 de oameni au fost torturati si ucisi. Fostul dictator este acuzat, alaturi de alti sapte oficiali irakieni, de crime impotriva umanitatii.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.