Dupa un an in care lupta impotriva terorismului a fost pe primul plan, Statele Unite au decis sa se mai relaxeze, macar in perioada sarbatorilor. Drept care, guvernul federal a decis sa-i faca meseria mai usoara si mai sigura celui care, de sute de ani, imparte cadouri de Craciun. Pentru a nu risca sa fie luat drept avion deturnat sau mijloc de transport aerian pentru teroristi, secretarul american al transporturilor a anuntat ca a semnat un acord de "cer deschis" pe ruta Polul Nord - Statele Unite.

Norman Mineta a anuntat ca, astfel, Mos Craciun va putea sa imparta cadouri copiilor fara sa se mai teama de "hartogaraie". Mai mult, renii vor avea dreptul legal sa aterizeze pe orice acoperis. Este pentru prima data cand Administratia americana se ingrijeste atat de indeaproape de magia Craciunului. Cu putin timp in urma, presa a scris despre faptul ca felicitarile trimise de Casa Alba nu contineau binecunoscuta expresie "Merry Christmas!". Probabil pentru a contracara acuzatiile de nepasare, oficialii americani s-au gandit sa mai destinda atmosfera prin legiferarea accesului lui Mos Craciun in spatiul aerian.

Papa si scufia

Si Vaticanul a avut parte de o surpriza de Craciun. Pentru ca Papa Benedict (foto) si-a facut aparitia imbracat in Mos Craciun, la slujba saptamanala tinuta in Piata Sfantul Petru. Cunoscut pentru preferintele sale mai putin obisnuite in materie de vestimentatie, Papa si-a rostit binecuvantarea si le-a spus credinciosilor ca "beculetele din bradul de Craciun ar trebui sa le reaminteasca de o alta lumina, invizibila ochilor, dar nu inimii". De fapt, scufia Papei isi are originea in antichitate. Este cunoscuta sub numele de "camauro" si folosea papilor din perioada medievala pentru a-si acoperi capul iarna. Papa Benedict al XVI-lea, in varsta de 78 de ani, a mai purtat, pentru a se proteja de frigul ce s-a abatut asupra Romei in ultimele zile, o pelerina rosu-deschis pe care a pastrat-o pe tot parcursul intalnirii cu credinciosii.

Alte minuni

In Marea Britanie, mai exact in Birmingham, un Mos Craciun misterios plateste amenzile de parcare. In ultimele zile, soferii care au parcat neregulamentar gasesc, alaturi de amenda prinsa la stergatoare, o felicitare si 30 de lire sterline, valoarea amenzii. Pe felicitare scrie: "Nu lasa amenda sa-ti strice Craciunul. Iata 30 de lire pentru a o achita". Bucuria britanicilor a fost mare, iar trecatorii care au asistat la aceste mici minuni si-au continuat drumul cu zambetul pe buze.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.