Un singur punct mai desparte Rusia de falimentul absolut al democratiei in aceasta tara. In raportul sau pe anul 2005, prestigioasa Freedom House a redus ratingul Rusiei la capitolul "drepturi politice" la 6 puncte din 7 posibile. "Libertatile civile" au primit nota 5. Ceva mai binisor, dar tot rau, pentru un stat care se pregateste sa preia, de la 1 ianuarie presedintia clubului elitei mondiale - G8. Si ce daca, par a spune locatarii de la Kremlin, urmarind gatuiti de emotie ultimul test al noii rachete balistice Bulava. Asa, sa stie lumea cu cine are de-a face !

"Lansarea a fost un succes!", a anuntat ministrul apararii, Serghei Ivanov, dand raportul presedintelui Vladimir Putin. "Operatiunea s-a desfasurat conform parametrilor dati", a continuat el. Desi, s-a grabit sa adauge cel numit recent vicepremier si considerat unul din posibilii succesori la "tronul" Rusiei, "a existat ceva neobisnuit. Submarinul de la bordul caruia a fost lansata racheta s-a aflat, in clipa X, in miscare. E mare lucru, pentru ca ne permite sa afirmam fara drept de tagada ca solutia inginereasca folosita la crearea noului proiectil a depasit toate asteptarile", s-a laudat Ivanov.

Experimentul a avut loc in Marea Alba. Racheta intercontinentala, cu o raza de actiune de 8.000 kilometri, capabila sa transporte maximum 10 ogive nucleare cu comanda individuala, Bulava este considerata de ministrul Ivanov drept "cea mai de perspectiva arma pentru dezvoltarea trupelor cu destinatie strategica". Noul sistem va intra in dotarea armatei ruse incepand cu anul 2007.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.