O statuie imensa de bronz creata de sculptorul britanic Henry Moore a fost furata de la sediul Fundatiei care poarta numele artistului, aflata in nordul Londrei.

Statuia valoreaza peste cinci milioane de dolari si fundatia a oferit deja o recompensa substantiala pentru returnarea ei.

Statuia nu este genul de sculptura care sa poata fi ascunsa discret intr-o geanta. Are trei metri si jumatate in lungime si cantareste in jur de doua tone.

Politia afirma ca trei indivizi au ridicat statuia si au pus-o intr-un camion. Inspectorul de politie Richard Harbon a precizat ca exista filmari facute cu camerele de supraveghere care au inregistrat un vehicul intrand in curtea principala a Fundatiei Henry Moore.

Se vad doua persoane care par sa fi legat un fel de sfori in jurul sculpturii. Apoi un camion cu o macara a aparut de asemenea in curte iar statuia a fost urcata in spatele camionului cu ajutorul macaralei. Autoritatile se tem ca hotii au furat sculptura pentru a valorifica bronzul, desi valoarea sculpturii se ridica la peste cinci milioane de dolari.

Henry Moore si-a castigat faima internationala gratie sculpturilor sale abstracte enorme, in care exploreaza formele cocave si convexe. Nu este prima data cand una din statuile sale este furata sau desfigurata.

Evident, se ridica intrebarea ce ar putea face hotii cu o asemenea sculptura totusi? Politia nu exclude nici o teorie referitoare la motivul pentru care a fost organizat furtul. Ar putea fi un jaf organizat comandat de un colectionar de arta sau pur si simplu opera unor oportunisti care vor doar sa vanda bronzul.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.