Chipul lui Iisus alaturi de sigla Coca-Cola sub care sta scris sloganul "Acesta e singele meu" i-a infuriat pe majoritatea rusilor ortodocsi. Chiar daca unii au numit-o arta si au atirnat-o pe peretii unui muzeu. Primii care au protestat au fost angajatii muzeului.

O expozitie independenta de arta din Rusia i-a revoltat pe credinciosi. Singele lui Iisus era asimilat popularei bauturi racoritoare. Primii care s-au revoltat au fost directorul Muzeului Sakharov, Yuri Samodurov, si o angajata, Lyudmila Vasilorvskaya. Au platit insa pentru asta 100.000 de ruble (circa 3.000 de euro) fiecare - aceasta a fost amenda pe care au primit-o in martie pentru ca au protestat fata de expozitia "Atentie, Religie!".

Organizatorii isi propusesera sa ofere reprezentari artistice ale fundamentalismului religios si ale relatiei dintre stat si Biserica. Cei doi angajati ai muzeului au protestat ieri inca o data. De data asta au facut apel la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg, informeaza Agentia de presa RIA Novosti. Procesul este in curs de desfasurare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.