O cercetare realizata de catre Consiliul Europei pentru a verifica existenta unor centre de detentie ale CIA pe Batranul continent pare sa fi obtinut primele dovezi plauzibile.

Anuntul a fost facut de catre raportorul Dick Marty, care a declarat ca "elementele stranse pana acum permit consolidarea credibilitatii acuzatiilor privind transportul si detentia temporara ale persoanelor retinute, in afara oricarei proceduri judiciare, in tari europene". El a deplans faptul ca secretarul american de stat, Condoleezza Rice, nu a furnizat explicatii sau informatii referitoare la scandalul bazelor CIA in cursul turneului sau european. Tot ieri, grupul format din Partidul Popular si Partidul Democrat European (PPE-DE) a sustinut crearea unei comisii temporare, care sa analizeze informatiile referitoare la activitatile CIA in Europa.

Pe de alta parte, seful diplomatiei engleze, Jack Straw, a precizat ca nu a fost gasita nici o dovada care sa demonstreze ca spatiul aerian britanic ar fi fost traversat de avioane care sa transporte persoane acuzate de terorism. El a mai adaugat insa precaut ca nu poate garanta ca nu au existat astfel de zboruri, deoarece aeronavele guvernelor straine nu sunt verificate.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.