Numarul doi Al-Qaida, Ayman al Zawahiri, le-a dat o veste buna teroristilor islamisti: Ussama bin Laden este in viata si continua sa conduca Jihadul impotriva Occidentului. "Ussama bin Laden, Allah sa-l aiba in paza, conduce in continuare razboiul sfant", a declarat al Zawahiri, in cadrul unei declaratii postate pe un site islamist de internet.

Anuntul este insotit de imagini filmate si este, de fapt, versiunea completa a unui mesaj transmis al Jazeera la 19 septembrie. Noutatea este ca al Zawahiri le cere islamistilor sa-si concentreze atacurile pe instalatiile petroliere care folosesc aurul negru al musulmanilor. Mai mult, a cerut gruparilor insurgente sa se uneasca pentru a lupta impotriva "inamicului". Liderul Al-Qaida este filmat in fata unei hartii albastru deschis, poarta o roba alba si un turban negru. Ideea de unire a gruparilor teroriste a aparut, ieri, in discursurile a doi inalti oficiali americani. Pe de-o parte Donald Rumsfeld, secretarul american al apararii, a declarat ca acestia intentioneaza sa formeze "un califat islamic" in Irak, de unde sa-si coordoneze atacurile teroriste impotriva Orientului Mijlociu, Europa, Africa si Asia. Aceeasi idee a expus-o si vicepresedintele Dick Cheney, in timpul unui discurs sustinut in fata unor soldati abia intorsi din Irak. Ambii au pledat, fireste, pentru ramanerea trupelor americane in Irak pana cand fortele de securitate locale sunt capabile sa asigure siguranta cetatenilor.

Pe de alta parte, o noua aparitie editoriala scrisa de expertul in securitate al CNN-ului, Peter Bergen, care sustine ca liderul Al-Qaida, Ussama bin Laden, i-a dat garzii sale de corp un pistol cu doua gloante pentru cazul in care ar fi in pericol sa fie capturat. Bodyguard-ul are sarcina sa il impuste pe loc, astfel incat sa nu fie prins in viata.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.