Coreea de Nord, care urmeaza sa efectueze un test nuclear considerat iminent, a postat pe YouTube un videoclip in care apare un oras ce seamana cu New York-ul, distrus de flacari, in urma a ceea ce pare sa fie un atac cu rachete.

Imaginile au fost postate sambata, de pe site-ul oficial al Coreei de Nord, Uriminzokkiri, care difuzeaza propaganda regimului comunist.

Acest videoclip de aproximativ trei minute reprezinta visul unui tanar coreean, care isi imagineaza o racheta care zboara in jurul planetei, o racheta similara celei lansate in decembrie de catre Phenian.

Camera se focalizeaza asupra mai multe tari survolate, printre care si o Coree reunita, iar apoi asupra unui oras american, cu zgarie-nori distrusi de bombe si foc. Coloana sonora este o versiune a melodiei "We are the world", o piesa inregistrata in 1985 de catre muzicieni celebri americani pentru a oferi un ajutor Africii, scrie MEDIAFAX.

"Undeva in Statele Unite, nori negri de fum se ridica spre cer", anunta legenda. "Cuibul cruzimii se pare ca este victima unui incendiu pe care insusi l-a inceput", continua aceasta.

Filmul se incheie cu imaginea tanarului care da asigurari ca visul sau "va deveni realitate intr-o zi".

Phenianul a anuntat ca va proceda la un nou test nuclear, ca raspuns la o extindere a sanctiunilor ONU, a treia dupa cele din 2006 si 2009, fara sa precizeze un calendar. Expertii apreciaza ca testul este iminent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.