Premierul Serbiei, Ivica Dacic, este suspectat de legaturi cu mafia drogurilor cu ai caror lideri s-a intalnit in repetate randuri in trecut.

La sfarsitul saptamanii trecute, presa a scos la iveala contacte ale lui Dacic cu structuri criminale. S-a relatat ca in 2008 actualul premier, ministru de interne la acea vreme, s-a intalnit cu baronul drogurilor Rodoljub Radulovic, poreclit Misha Banan, seful unuia dintre cele mai mari carteluri de droguri din Balcani, suspectat ca are legaturi cu clanul Darko Saric, cautat de autoritati tot pentru trafic de droguri.

Primul ministru a recunoscut ca s-a intalnit de cateva ori cu Radulovic, dar sustine, ca nu stia in acel moment de implicarea acestuia in activitati criminale.

Premierul Ivica Dacici a declarat ca nu a comis nicio infractiune, iar lupta impotriva crimei organizate este o prioritate a guvernului sau. Actualul scandal face parte dintr-o campanie de discreditare a guvernului sau, a afirmat el, estimand ca in spatele acestuia ar putea sa se afle persoane care doresc sa impiedice eforturile executivului in combaterea coruptiei, potrivit evz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.