Cel putin 30 de persoane au fost ucise si alte 70 ranite duminica dimineata, intr-un atentat cu masina-capcana urmat de un asalt impotriva cartierului general al politiei de la Kirkuk, in nordul Irakului, a anuntat un general de politie, relateaza AFP.

Potrivit MEDIAFAX, atacatorii au incercat initial sa preia, fara succes, controlul asupra complexului, a declarat pentru AFP generalul Natah Mohammed Sabr, seful Serviciilor de Urgenta de la Kirkuk.

Acest nou atac intrerupe o perioada de calm relativ care s-a instalat in ultimele zile in Irak, o tara afectata de o criza politica in care este implicat premierul siit Nouri al-Maliki si o miscare de protest a minoritatii sunnite.

Atacul de la cartierul general al politiei din Kirkuk nu a fost revendicat, insa insurgenti sunniti, inclusiv Al-Qaida in Irak, vizeaza frecvent fortele de ordine, in speranta destabilizarii Guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.