Fostul cancelar german Gerhard Schroder critica propunerea de referendum privind mentinerea Marii Britanii in UE, intr-un interviu acordat vineri ziarului Tages-Anzeiger, apreciind ca premierul britanic David Cameron supraestimeaza fortele tarii sale.

"Manevra este periculoasa, deoarece este orientata in directia unei dezintegrari", a declarat fostul cancelar german pentru cotidianul elvetian.

Premierul britanic David Cameron s-a angajat la 23 ianuarie, sub presiunea euroscepticilor, sa organizeze la orizontul lui 2017 un referendum asupra mentinerii Regatului Unit intr-o Uniune Europeana (UE) reformata in prealabil, suscitand o ingrijorare profunda in randul partenerilor sai europeni.

Fostul cancelar german ii reproseaza premierului britanic faptul ca ofera argumente gruparilor populiste de dreapta si alimenteaza nationalismul, scrie MEDIAFAX.

"Ma astept ca filiala bavareza a CSU sa ii calce in curand pe urme", a declarat Schröder pentru ziarul elvetian, apreciind ca aceasta filiala a Uniunii Crestin-Sociale (CSU) isi va insusi demersul lui Cameron.

Premierul britanic supraestimeaza "enorm" fortele tarii sale, a continuat fostul cancelar social-democrat german, subliniind ca industria contribuie cu 10-11% la Prodului Intern Brut (PIB) britanic, in comparatie cu un nivel de 23%, cu cat contribuie in Germania.

"Asta inseamna ca David Cameron conduce o tara care a traversat un declin industrial", a subliniat Gerhard Schroder.

"Eu cred ca un pic mai multa modestie ar fi, deci, mai porivita", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.