Cel putin 26 de persoane au murit vineri in explozia unui camion, incarcat cu dispozitive pirotehnice si petarde, care a provocat prabusirea unui pod, in centrul Chinei, a anuntat postul Radio Chine Internationale.

Platforma podului, aflat in provincia Henan, s-a prabusit partial din cauza suflului exploziei, antrenand, in cadere, vehicule, potrivit unor imagini postate pe pe microbloguri.

Explozii de material pirotehnic, care nu se conformeaza intotdeauna normelor de securitate, nu sunt un lucru rar in China, in preajma Anului Nou chinezesc, care in acest an cade pe 10 februarie.

Potrivit postului Radio Chine Internationale, explozia s-a produs vineri dimineata. La momentul respectiv, pe podul rutier, inalt de cativa zeci de metri, circulau camioane de mare tonaj, care s-au prabusit de pe pod, scrie MEDIAFAX.

Chinezii utilizeaza petarde si focuri de artificii pentru a-si exprima bucuria in cursul unor evenimente festive, ca de exemplu casatorii, intalniri sportive, concerte, dar mai ales de Anul Nou, cand exploziile sunt utilizate "sa alunge spiritele rele".

Aproximativ 200 de orase chineze au interzis, incepand din 1994, utilizarea petardelor in cursul sarbatorilor traditionale, din cauza numarului mare de accidente. Aceste interdictii au fost anulate progresiv, in ultimii ani, sub presiunea publicului si din motive comerciale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.