Poloneza era a doua cea mai vorbita limba, dupa engleza, in Anglia si Tara Galilor, cu 546.000 de vorbitori, fiind urmata de punjabi si urdu, potrivit ultimelor date ale unui recensamant din 2011.

Aproximativ patru milioane de persoane (8%) au declarat ca vorbesc ca limba principala alta limba decat engleza sau velsa, scrie BBC, care precizeaza ca 138.000 de persoane nu vorbesc engleza deloc.

Engleza sau velsa era principala limba vorbita de catre aproximativ 50 de milioane de persoane (92%), in varsta de peste trei ani, iar dintre cele opt procente care vorbesc alta limba ca limba principala, cele mai multe persoane vorbesc engleza la un nivel avansat.

Dintre cei care utilizau alta limba principala decat engleza, 1,7 milioane vorbeau engleza foarte bine, 1,6 milioane - bine, iar 726.000 vorbeau o engleza "stricata", in timp ce restul de 138.000 nu vorbeau englezeste, precizeaza BBC. Acesta este primul recensamant in care populatia care declara ca vorbeste alta limba este intrebata cat de bine vorbeste engleza, adauga aceeasi sursa, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, in Tara Galilor, 2,9 milioane de locuitori (97%) au declarat engleza sau velsa ca limba principala, iar alti 562.000 (19%) au declarat ca pot vorbi velsa, pe cand la Londra, 1,7 milioane de rezidenti (22%) utilizau ca limba principala alta limba decat engleza.

Intr-un "top zece" al celor mai vorbite limbi, engleza era urmata, in aceasta ordine, de poloneza, panjabi, urdu, bengali, dialectul utilizat in statul indian Gujarati (vest), araba, franceza, chineza (cu exceptia dialectelor mandarin si cantonez, care se claseaza pe locul 27 si, respectiv, 40) si portugheza. Potrivit acestor date, aproximativ 22.000 de persoane nu vorbeau nicio limba, utilizand limbajul semnelor, mai scrie BBC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.