Un seism cu magnitudinea de 6,7 s-a produs miercuri in centrul Chile la ora 17:15 ora locala (22:15, ora Romaniei), a alertat Centrul american de geofizica (USGS).

Epicentrul seismului, situat la 47,5 kilometri adancime, a fost la 44 kilometri nord-est de Vallenar si la 586 de kilometri nord de capitala Santiago, a precizat USGS.

Cutremurul a provocat intreruperea alimentarii cu energie electrica si a retelei de comunicatii in mai multe orase din regiunile de centru si nordul tarii, conform Institutului de seismologie de la Universitatea Chile din Santiago.

Seismul a durat peste un minut si a fost resimtit in cel putin cinci regiuni din centru-nordul tarii, scrie MEDIAFAX.

Reteaua serviciilor de urgenta din Chile a semnalat unele vitrine sparte ale magazinelor la Copiapo si cateva pagube la locuintele din Vallenar, fara a constata victime.

Seismul a provocat panica in randul populatiei pana in regiunea Atacama, iar in zonele de coasta localnicii au iesit in strada de frica unui tsunami, conform presei locale.

Insa sistemul de alarma al Marinei nationale a aratat ca seismul "nu are caracteristicile susceptibile sa provoace un tsunami".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.