Artificii ieftine, destinate utilizarii in exterior, au determinat izbucnirea incendiului, care s-a soldat cu 234 de morti, duminica, intr-un club de noapte din Brazilia.

Bilantul dramei a fost revizuit marti in crestere, la 234 de morti fata de 231. In plus, 116 persoane sunt ranite, dintre care "75 sunt in pericol de moarte", potrivit ministrului Sanatatii, Alexandre Padilha.

Muzicienii care cantau pe scena din interiorul clubului "au cumparat artificii foarte ieftine, stiind ca acestea erau destinate utilizarii doar in exterior", a declarat Marcelo Arigony, comisarul politiei din Santa Maria, orasul unde a avut loc drama.

"Ei au utilizat acest model destinat pentru exterior cu scopul de a face economii", a adaugat el.

Declaratiile confirma versiunea mai multor martori, care sustin ca solistul trupei, ajuns in custodia politiei, a provocat incendiul, lansand un foc de artificii, dar el a negat, scrie MEDIAFAX.

Comisarul a dezvaluit, de asemenea, alti factori care au contribuit la producerea tragediei, ca lipsa iluminatului de siguranta, acoperirea peretilor si plafoanelor cu materiale inflamabile sau extinctoare nefunctionale.

Clubul de noapte, plin cu studenti, era supraaglomerat in momentul producerii accidentului, potrivit autoritatilor braziliene. Politia mai ancheteaza disparitia unui calculator in care se afla imaginile inregistrate de camerele de securitate.

Dar, potrivit proprietarilor, camerele de supraveghere sunt "deteriorate de doua luni".

Politia cauta, de asemenea, registrul de casa care poate permite verificarea numarului persoanelor prezente in club in momentul producerii accidentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.