Trei persoane au murit luni in ciocnirile din Egipt, ridicand la 52 numarul persoanelor ucise in violentele care tulbura tara de cateva zile.

Restrictii de circulatie au fost instaurate duminica seara in guvernoratele Port-Said, Ismailia si Suez de catre presedintele Mohamed Morsi.

Cincizeci si doua de persoane au murit si alte cateva sute au fost ranite in violentele care au izbucnit joi seara, in momentul in care tara marca doi ani de la inceputul revoltei impotriva fostului presedinte Hosni Mubarak, pe fondul nemultumirii fata de actualul sef al statului islamist.

Ciocnirile cele mai sangeroase au avut loc la Port-Said, unde 42 de persoane au fost ucise in violente, dupa ce 21 de suporteri ai clubului de fotbal local Al-Masry, implicati in altercatii anul trecut la sfarsitul unui meci impotriva clubului Al-Ahly Cairo, au fost condamnati la moarte sambata.

La Cairo, calmul a revenit marti dimineata in imprejurimile Pietei Tahrir, unde ciocniri sporadice au avut loc joi seara si pe timpul noptii intre politie si grupuri de tineri, scrie MEDIAFAX.

Epava calcinata a unei furgonete apartinand politiei se vedea in mijlocul pietei. Potrivit manifestantilor, vehiculul a fost capturat langa ambasada americana, situata in apropiere, apoi transportat in Piata Tahrir pentru a fi incendiat.

"Am ingrijit multi oameni care au venit la noi pentru probleme cauzate de gaze lacrimogene sau rani provocate de gloante de cauciuc", a declarat pentru AFP un medic pe ambulanta, Roschdy Ahmad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.