Ministrul de Externe, Titus Corlatean, va face o vizita la Haga in prima parte a lunii februarie, deplasarea fiind confirmata in cursul unei intalniri in Chile cu omologul olandez, Frans Timmermans, scrie

"In cadrul convorbirilor a fost confirmata realizarea vizitei sefului diplomatiei romane la Haga, in prima parte a lunii februarie 2013, si includerea in programul vizitei a unei componente parlamentare", a informat un comunicat MAE transmis sambata seara MEDIAFAX.

In cadrul intalnirii cu Timmermans, Corlatean a reiterat obiectivul aderarii la spatiul Schengen si a reamintit faptul ca Romania a finalizat implementarea masurilor compensatorii decise la Consiliul European din martie 2012, precizeaza comunicatul MAE.

Potrivit sursei citate, cei doi ministri au trecut in revista stadiul relatiilor bilaterale, evocand domeniile prioritare de cooperare bilaterala si europeana si au exprimat interesul comun pentru aprofundarea dialogului politic si consolidarea, in continuare, a cooperarii economice si comerciale romano-olandeze.

"De asemenea, cei doi oficiali au subliniat cu satisfactie nivelul foarte bun al schimburilor comerciale bilaterale, Olanda ocupand primul loc in clasamentul investitorilor straini in Romania. Ministrul Titus Corlatean a evocat dinamica foarte buna a schimburilor comerciale inregistrata in ultimii doi ani si perspectivele de viitor cu privire la
valorificarea importantului potential existent", se mai arata in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.