Ministrul de externe algerian, Mourad Medelci, a admis ca fortele de securitate din tara sa au comis o serie de erori in cursul operatiunilor efectuate, saptamana trecuta, la complexul de extragere a gazelor naturale de la In Amenas.

Actiunile s-au soldat cu moartea a 37 de ostatici straini, printre care si doi romani, si a 29 de extremisti, scrie romanialibera.ro.

Prezent la Forumul Economic Mondial de la Davos, seful diplomatiei de la Alger a acordat un interviu pentru AP, in care a mentionat ca Algeria trece printr-un proces de 'evaluare a greselilor comise' si are in vedere intarirea masurilor de securitate in perimetrele in care opereaza companii multinationale de extragere a petrolului si gazelor naturale.

'Strainii vor continua sa lucreze in Algeria si acesta este cel mai bun raspuns dat teroristilor', a sustinut el.

In acelasi timp, oficialul a afirmat ca Algeria 'nu mai poate face fata singura terorismului international si are absoluta nevoie de sprijin'.

Algeria: Criza ostaticilor ameninta perspectivele economice ale tarii

Trupurile neinsufletite ale celor doi romani decedati in Algeria, in atentatul terorist de la In Amenas, au ajuns marti dimineata in tara, la Aeroportului Militar Otopeni, la baza aeriana 90 avand loc si o scurta slujba religioasa


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.