Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, si-a depasit autoritatea executiva prin numiri in functii facute in timp ce Senatul era in vacanta, in 2012, a stabilit o instanta federala de apel.

Curtea federala de Apel din Districtul Culumbia a decis in unanimitate ca Administratia Barack Obama si-a depasit atributiile executive prin numirea a trei membri in conducerea Comisiei Nationale pentru Munca (NLRB), relateaza MEDIAFAX.

Numirile au fost facute de presedinte in procedura de urgenta, fara aprobarea Senatului, ai caror membri nu erau in sesiune parlamentara.

Decizia instantei federale reprezinta o limitare a prerogativelor presedintilor Statelor Unite de a efectua numiri in functii fara aprobarea Senatului.

"Conform logicii presedintelui, el ar avea dreptul sa isi numeasca in functii persoanele preferate oricand doreste, sambata si duminica, in timpul pauzelor de masa ale senatorilor, chiar si cand Senatul ar fi in sesiune, daca presedintelui nu i-ar conveni lipsa de actiune a forului legislativ superior. Doar ca lucrurile nu pot ramane asa", a argumentat judecatorul federal David B. Sentelle.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.