Benedict al XVI-lea, prezent pe Twitter de o luna si jumatate, a lansat joi un mesaj pozitiv, fara naivitate, pe tema retelelor de socializare, in care ii invita pe catolici sa se implice mai mult si sa utilizeze "vocea discreta a ratiunii" in fata "informatiilor excesive", relateaza AFP.

Responsabilitatea si "ratiunea" trebuie sa se impuna asupra "senzationalismului" si "tonului prea puternic si conflictual", a recomandat el, potrivit MEDIAFAX.

"Bine valorizate, ele pot contribui la promovarea unor forme de dialog care, daca sunt purtate cu respect, atentie fata de viata privata, responsabilitate si fidelitate fata de adevar, pot sa promoveze in mod eficient armonia familiei umane", subliniaza Joseph Ratzinger.

Retelele de socializare trebuie sa fie locuri in care "sunt luati in serios cei care au idei diferite de ale voastre", adauga el.

"A asculta" este prioritar, ci nu doar a copia pur si simplu pasaje din Biblie, au explicat intr-o conferinta de presa oficiali din domeniul comunicarii de la Sfantul Scaun. Cu toate acestea, in opinia lor, este legitim ca credinciosii catolici sa isi afirme convingerile.

In contextul in care o parte a Bisericii pare ca nu a inteles dimensiunea realitatii lor, Papa apreciaza ca pe Twitter, YouTube sau Facebook "te oferi pe tine insuti" odata cu "intrebari despre dragoste, adevar si sensul vietii".

Papa subliniaza asupra pericolelor unor derive, in cazul in care "predomina senzationalismul" si daca "se ridica voci pe un ton prea puternic si conflictual", insista el.

Potrivit unei anchete recente, realizate in Statele Unite si citate de catre Consiliul Pontifical pentru comunicatii sociale, 53% dintre utilizatorii catolici de retele de socializare afirma ca "nu au cunostinta despre vreo prezenta a Bisericii Catolice" pe aceste retele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.