Judecatorii francezi care instrumenteaza cazul Carlton din Lille (nord) apreciaza ca mai multe indicii demonstreaza participarea "efectiva si determinanta" a fostului director al FMI Dominique Strauss-Kahn la acte de proxenetism.

"Judecatorii apreciaza ca indicii grave sau concordante fac «realmente efectiva si determinanta participarea» lui DSK la «acte de proxenetism»", afirma cotidianul, care a aflat decizia luata la 19 decembrie de Camera de instructie a Curtii de Apel din Douai care valideaza instructia.

Judecatorii incearca sa demonstreze ca Dominique Strauss-Kahn stia ca femeile prezente la intalniri erau prostituate platite, potrivit Le Figaro. Ei se sprijina, de asemenea, pe existenta unei "garsoniere" la Paris.

Magistratii apreciaza ca DSK "nu ar fi fost un simplu beneficiar al acestor petreceri fine, ci ar fi «initiat si ar fi favorizat in deplina cunostinta de cauza punerea in aplicare a unui sistem fondat pe complezenta anturajului sau imediat in scopul de a-si satisface nevoile sexuale»", anunta Le Figaro.

Camera de Apel a Curtii de Apel din Douai a respins la jumatatea lui decembrie cererile de anulare a procedurii in afacerea Carlton, validand instructia desfasurata din martie 2011 de magistratii din Lille, scrie MEDIAFAX.

Le Figaro amintea, miercuri, ca "majoritatea protagonistilor - cu exceptia catorva prostituate - a validat pana in prezent ipoteza ca acesta era un barbat cu un program foarte incarcat care credea ca participa la serate libertine".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.