Comisia Europeana isi va prezenta, in raportul despre MCV pe care il va adopta saptamana viitoare punctul de vedere privind prevederile adoptate marti de Parlamentul Romaniei in legatura cu imunitatea parlamentarilor.

"Comisia isi va spune parerea despre acest subiect in raportul pe care il va adopta saptamana viitoare despre Romania, raport suplimentar decis in cadrul MCV in iulie anul trecut, in lumina evolutiilor legate de statul de drept, independenta justitiei. Acest raport va aparea saptamana viitoare. Ca sa fiu foarte deschis, am vazut deja diferite interpretari legat de ce a fost adoptat ieri, asa ca dorim sa ne uitam in detaliu. Ceea ce e clar pentru Comisie, si am spus asta, este ca cei aflati la putere trebuie sa se asigure ca nu sunt probleme de integritate in legatura cu ei. Asta a fost si ramane pozitia noastra, dar, fireste, va trebui sa ne uitam cu exactitate la ce a decis parlamentul ieri, iar asta se va reflecta in raportul de saptamana viitoare", a declarat Gray, raspunzand unei intrebari.

Parlamentul a adoptat, marti, proiectul de modificare a Statutului deputatilor si senatorilor. A fost mentinut amendamentul presedintelui Comisiei Juridice din Senat, Tudor Chiuariu, de eliminare a prevederii prin care mandatul inceta la data ramanerii definitive, prin neatacare, a raportului ANI.

Mandatul unui senator sau deputat va inceta, din motive ce tin de incompatibilitate, la data mentionata in cuprinsul demisiei pentru incompatibilitate, la data adoptarii unei hotarari a Camerei din care face parte parlamentarul sau la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti prin care se respinge contestatia la raportul ANI prin care s-a constatat incompatibilitatea, scrie MEDIAFAX.

A fost mentinuta prevederea prin care este interzisa angajarea rudelor la cabinetele parlamentare, dar permitand reangajarea, la dobandirea unui nou mandat, a personalului avut anterior.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.