David Cameron a fost ales lider al Partidului Conservator de opozitie din Marea Britanie. La 39 de ani, Cameron este cel mai tanar lider al acestui partid din ultimii 200 de ani. El l-a invins pe contracandidatul sau David Davis, obtinand 68 la suta din voturile celor aproape 200 de mii de membri ai Partidului Conservator, din totalul de 250 de mii, care au participat la scrutin.

Fara intarziere, David Cameron si-a anuntat intentiile

"Am anuntat cand mi-am lansat candidatura ca trebuie sa ne schimbam ca sa castigam. Acum ca am devenit lider, voi introduce aceasta schimbare", a anuntat David Cameron.

Noul lider al Partidului Conservator a spus ca 9 din 10 deputati, sunt ca el, barbati de culoare alba si ca atare va pune capat acestei subreprezentari pe care a calificat-o drept "scandaloasa" a femeilor Conservatoare in Parlament.

David Cameron a anuntat ca doreste o schimbare de abordare si ca nu doreste opozitie de dragul opozitiei, ca va sprijini initiativele guvernamentale care merita sprijinite si le va critica pe cele cu care nu este de acord.

Noul lider s-a referit imediat la subiectul crucial al serviciilor publice: invatamantul si sanatatea, domeniile unde Partidul Laburist a avut un avantaj clar, care i-au adus victoria in ultimele trei alegeri parlamentare.

"Astazi, 68 de mii de persoane se pregatesc pentru a deveni profesori, medici, asistente medicale. Vreau ca ei sa lucreze in servicii publice bine finantate, dar niste servicii pe care ei sa aiba libertatea de a le controla si sa puna la dispozitie serviciile pe care publicul le doreste", a declarat David Cameron.

Astfel, David Cameron a pozitionat Partidul Conservator ca un partid al reformei, al innoirii in pas cu o societate britanica tot mai diversa si al descentralizarii serviciilor publice, care, desi au beneficiat de investitii masive sub Partidul Laburist, nu au adus, in opinia electoratului, o imbunatatire calitativa substantiala.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.