Premierul britanic David Cameron a promis ca, in cazul in care va fi reales, va organiza un referendum privind apartenenta Marii Britanii la Uniunea Europeana pana in 2017.

"Va fi un referendum pe o problema clara: in/out" (inauntru/afara) si va avea loc in prima jumatate a legislaturii care va incepe in 2015, a declarat seful Guvernului britanic.

"Dupa ce vom negocia un nou acord" privind relatiile Marii Britanii cu UE, "vom oferi britanicilor un referendum cu o alegere simpla: ramanem in cadrul UE pe aceasta noua baza sau iesim complet. Va fi un referendum pe tema apartenentei sau nu la UE", a declarat Cameron in acest discurs-cheie despre Europa.

Noua relatie a Marii Britanii cu UE "va fi o relatie centrata pe piata unica", a declarat el, potrivit MEDIAFAX.

"Daca nu vom raspunde provocarilor, exista pericolul ca Europa sa esueze si ca britanicii sa devieze catre iesire", a avertizat el.

"Eu nu sunt un izolationist", a asigurat liderul conservator. "Nu vreau decat un acord mai bun pentru Marea Britanie. Vreau un acord mai bun si pentru Europa", a afirmat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.