Blocurile de dreapta si de centru-stanga sunt la egalitate in urma numararii a 99,5% din buletinele de vot in alegerile legislative de marti, potrivit datelor publicate miercuri de Comisia electorala centrala.

Blocul de dreapta, condus de Likud-Israel Beiteinou, coalitia premierului Benjamin Netanyahu, si blocul de centru-stanga, incluzand in special partidul Yesh Atid - care a creat surpriza - si partidele arabe, au obtinut fiecare cate 60 de locuri, potrivit cifrelor publicate pe Internet de Comisia electorala centrala.

Lista comuna formata de Likud al premierului Benjamin Netanyahu cu partidul Israël Beiteinou al fostului sau ministru de Externe Avigdor Lieberman obtine 31 de locuri in Parlament fata de 42 cate are in actuala legislatura, potrivit Comisiei electorale.

Partidul de centru Yesh Atid, lansat in urma cu un an de fostul jurnalist Yair Lapid, devine a doua formatiune a tarii cu 19 deputati din 120, clasandu-se inaintea Partidului Muncii, care obtine 15 locuri.

Printre celelalte partide considerate ca aliati "firesti" ai lui Netanyahu, Caminul evreiesc, formatiune nationalista religioasa care reprezinta colonistii si este condusa de Naftali Bennett, are 11 alesi, partidele ultraortodox sephard Shass 11 si askenad Iudaismul Unificat al Torah sapte.

Noua miscare de centru a fostului ministru de Externe Tzipi Livni, HaTnouha, care a facut campanie pentru relansarea procesului de pace cu palestinienii, obtine sase mandate, Meretz (stanga) tot sase, partidele arabe 12, iar Kadima doua.

Premierul israelian in exercitiu, Benjamin Netanyahu, si-a exprimat intentia de a constitui un "Guvern cat mai extins posibil", la incheierea alegerilor legislative din Israel, potrivit MEDIAFAX.

"Rezultatul alegerilor ofera o ocazie de a recurge la schimbarile la care aspira israelienii. Intentionez sa fac aceasta schimbare si in acest scop intentionez sa formez un Guvern cat mai extins posibil"
, a declarat Netanyahu in fata sustinatorilor sai din Tel Aviv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.