Doua trenuri au intrat in coliziune frontala, luni, la Viena, au anuntat serviciile de interventie, adaugand ca mai multe persoane au fost ranite.

Potrivit unei purtatoare de cuvant a companiei de cai ferate din Austria OeBB, coliziunea a avut loc in jurul orei 07.45 GMT (09.45 ora Romaniei), in Penzing (vestul Vienei).

"Viata a doua pesoane ranite grav este in pericol", a precizat pentru AFP Ronald Packert, purtator de cuvant al serviciilor de securitate. Printre victime se numara mecanicul unuia dintre trenuri.

"In total 41 de persoane au fost ranite grav", a explicat acesta. "A fost un noroc faptul ca ciocnirea s-a produs in apropierea unui centru de servicii de urganta, deoarece personalul nostru a putut interveni in cliplele care i-au urmat", a adaugat el.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, unul dintre macazuri se defectase, a precizat Sarah Nettel, purtator de cuvant al companiei de cai ferate austriece OeBB.

In plus, unul "dintre cele doua trenuri a obtinut permisiunea de a-si continua deplasarea, pe care nu ar fi trebuit sa o primeasca". Este prea devreme pentru a putea spune cu certitudine daca a fost vorba de o eroare umana. "Acest lucru nu este exclus", a apreciat Nettel.

Accidentul a avut loc in jurul orei locale 07.45, (09.45 ora Romaniei), in regiunea Penzing (vestul Vienei). Cele doua renuri s-au ciocnit frontal, fiind nevoie de peste doua ore pentru a evacua toti pasagerii, scrie MEDIAFAX.

Douazeci de vehicule de pompieri si doua elicoptere au participat la operatiunea de salvare.

In septembrie, un tren a deraiat pe aceeasi linie, fara raniti. Ancheta a stabilit la acea data ca la baza incidentului a stat o eroare umana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.